Aha, fruitzuren

9 oktober 2015 Gezichtsbehandelingen Vyon

AHA (Alpha Hydroxy Acid) is een verzamelnaam voor organische zuren of fruitzuren die gebruikt worden in de cosmetische industrie. Het gebruik van fruitzuren in de cosmetica stamt al uit de jaren 50 voor Christus. In deze tijd baadde Cleopatra in ezelinnenmelk (melkzuur) voor schoonheid. Daarnaast gebruikten de Romeinse vrouwen wijn (wijnsteenzuur) voor huidverjonging.

FruitzurenAHA fruitzuren

De verschillende fruitzuren zijn:

  • Glycolzuur: Deze zuur komt van nature voor in suikerrietsap. Glycol zuur heeft de kleinste moleculaire structuur en kan daardoor het diepst in de huid doordringen.
  • Melkzuur: Deze zuur wordt gevonden in zure melk, oude kaas, tomaten en bier. Als stroperig zuur heeft het een keratolytisch en verlichtend effect. Als verdund zuur vernieuwt het de zuurmantel van de huid.
  • Appelzuur: Deze zuur is te vinden in appels, kweeperen, peren en pruimen. Het bevordert de celstofwisseling van de huid.
  • Citroenzuur: Deze zuur is te vinden in citrusvruchten en wordt gebruikt als bewaarmiddel. Het heeft een verlichtend effect.
  • Wijnsteenzuur: Deze zuur is te vinden in papaja’s en druiven en heeft een verlichtend effect

Exfoliant

De fruitzuren werken als exfoliant op de huid. De zuren zorgen ervoor dat de verhoornde cellen van de opperhuid (epidermis) makkelijker loslaten. Dit versnelt het huidvernieuwingsproces. Daarnaast gaan de fruitzuren tekenen van huidveroudering, zoals kleine rimpels, oneffenheden en pigmentvlekken tegen. De zuren verhogen de productie van glycosaminoglycanen en collageen.

Door de peelende werking op de opperhuid is het alleen toegestaan de AHA zuren ‘s avonds (voor het slapen gaan) te gebruiken. De versnelde huidvernieuwing maakt de huid namelijk extra gevoelig voor zonlicht en UV-stralen. Ook mag het gebruik van AHA zuren alleen in kuurvorm om huidirritaties als jeuk, roodheid en een branderig gevoel te voorkomen.

73369VYON

Twee producten uit de VYON productlijn bevatten verschillende AHA zuren. De AHA Cream & AHA Body uit de Peel & White serie zijn ideaal om de huid voor te bereiden op daarop volgende huidverzorgingsproducten en behandelingen. De AHA Cream is een lichte crème voor een perfecte, zeer gehydrateerde huid. Het matteert de vette huid en compenseert ongelijke pigmentatie. Na een kuur van ongeveer 90 dagen (één potje van 50 ml) is de werkstofopname van de huid aanzienlijk verbetert.
De AHA Body biedt een actief ingrediëntencomplex voor meer elasticiteit en stevigheid en stimulatie van de lipide cellen. Het is ideaal te gebruiken voor borsten, billen, benen en bovenarmen en zeer effectief tegen cellulitis. Bij het gebruik van de AHA Body is er na twee à drie dagen al zichtbaar resultaat.

Naast deze twee gebruiksproducten bevatten ook de zuren die gebruikt worden in de Peel & White Intensive Treatment verschillende fruitzuren. Voor het gebruik van de verschillende zuren in deze behandeling is een diagnose vooraf zeer belangrijk.

Bron: www.vyon.nl